Howitzer Motor Carriage T82.O ορισμός του Glass canon.

Πήγαινε κάτω

Howitzer Motor Carriage T82.O ορισμός του Glass canon.

Δημοσίευση από Λονγκ Μήτσος Την / Το Πεμ Μάης 03, 2012 9:20 pm

Ιστορικά ετούτο το μικρό όχημα ήταν μια προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός αυτοκινούμενου πυροβόλου υποστήριξης πεζικού για τροπικά πεδία μάχης(ζούγκλες).Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλανε να επιτύχουν ήταν η μείωση βάρους και η αξιοπιστία.Χρησιμοποίησαν το σκάφος του εξαιρετικά αξιόπιστου(και ελαφρού) Μ5Α1,ενός οχήματος που είχε πολλάκις αποδείξει την αξία του σε τέτοια περιβάλλοντα και τοποθέτησαν το κοινό αερομεταφερόμενο οβιδοβόλο Μ3 των 105mm.Η ανάπτυξη άρχισε τέλη του 1943 και παρήχθησαν 2 οχήματα προ-παραγωγής.Τον Μάιο του 1945 ακυρώθηκε το πρόγραμμα λόγω εξάλειψης της ανάγκης(ήδη οι Αμερικάνοι είχαν κατακτήσει τις περιοχές με ζούγκλα της ΝΑ Ασίας) με τα ίδια τα οχήματα να είναι επιτυχημένα σαν σχεδίαση.
Στο παιχνίδι είναι ένα μικρό και άκρως επικίνδυνο όχημα στα χέρια ενός έμπειρου οδηγού.Θετικά:
-Οπλισμός.Ο παίκτης έχει να επιλέξει από τα 2 άκρα,είτε τεράστιο damage με μικρή ταχυβολία/ακρίβεια(M3-105mm) είτε μεγάλη ταχυβολία/ακρίβεια με μικρό damage(M1/QF6-57mm).Πρέπει να σημειωθεί ότι το πυροβόλο των 105 μπορεί να κάνει one-shot πολλά οχήματα(όλα του επιπέδου του,τα περισσότερα του 4ου).
-Προφίλ.Είναι εξαιρετικά μικρό όχημα.Έτσι μπορεί να κρυφτεί εύκολα(καμουφλάζ)και σε μεγάλες αποστάσεις είναι δύσκολο να προσβληθεί(ιδίως σε συνδιασμό με την ταχύτητα του).
-Ευελιξία.Είναι ένα ευέλικτο όχημα με καλή τελική ταχύτητα/επιτάχυνση.Η μόνη πραγματική του άμυνα μαζί με το μέγεθος του.
-Χρήματα.Εφόσον χρησιμοποιηθεί το οβιδοβόλο,τούτο το όχημα μπορεί να βγάλει πάρα πολλά χρήματα και εμπειρία ακόμη και σε ήττες.


Αρνητικά:
-Θώρακας.Ανύπαρκτος απλά.Το ότι είναι και ανοικτό χειροτερεύει την κατάσταση.Η άμυνα του επαφίεται μόνο στο μέγεθος του και την ευελιξία του.Από την άλλη η σχεδίαση έγινε με βάση τελείως διαφορετικό ρόλο και πεδίο μάχης.
-ΜΜ.Σαν καταστροφέας αρμάτων έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι άλλα οχήματα στο επίπεδο του.Έτσι πολλές φορές μπαίνει σε μάχες με οχήματα και 6ου επιπέδου.Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσει.
-Πυροβολικό.Επειδή είναι One-shot ακόμη και σε οβιδοβόλα 2ου επιπέδου είναι αγαπημένος στόχος του αντίπαλου πυροβολικού.Για αυτό προσοχή.
-Πυρομαχικά.Όταν χρησιμοποιείται το οβιδοβόλο των 105 έχει περιορισμένο αριθμό βλημάτων.

Γενικά είναι η μόνη derp επιλογή για καταστροφέα αρμάτων στο επίπεδο του.Είναι καλύτερο από το Su-76 και ισάξιο(τουλάχιστον)με το Marder II(που έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού).Συνήθως υποτιμάται πολύ από τους αντιπάλους και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα.Ακόμη χρειάζεται υπομονή με το οβιδοβόλο των 105 και μικρές αποστάσεις για να αποδώσει τα μέγιστα(αν και προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει επιτυχώς πολλάκις και σε αποστάσεις πάνω από 450μ).Αμφότερα τα πυροβόλα είναι ικανοποιητικά στον ρόλο τους,αλλά προσωπικά νομίζω ότι το οβιδοβόλο των 105mm είναι αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά με τα άλλα οχήματα και το επιτρέπει να γίνει πραγματικά φονικό.
Προτεινόμενα έξτρα είναι το κάλυμμα παραλλαγής και τα τηλεσκόπια(επίσης το gun rammer για όσους έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν παραπάνω χρήματα).

Βιβλιογραφία:
-British and american tanks of WWII(arco publishing).->Λανθασμένα αναφέρει το όπλο σαν το οβιδοβόλο των 75mm.
-M3&M5 Stuart Light tanks 1940-1945(new vanguard 33,osprey publishing).

Λονγκ Μήτσος

Αριθμός μηνυμάτων : 86

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Howitzer Motor Carriage T82.O ορισμός του Glass canon.

Δημοσίευση από Astronautis Την / Το Παρ Μάης 04, 2012 5:45 am

Δυναμική επιστροφή ο Μήτσος λέμε!
Welcome back. Very Happy

Το συγκεκριμένο άρμα -σε ορισμένα maps- για το tier του, μπορεί να κάνει θαύματα.Δηλαδή αν φοράει το 105mm gun που κάνει μεγάλο damage και βρεί ένα καλό σημείο έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει οτιδήποτε (μέχρι tier IV) περνάει απο μπροστά του.
Το λέω απο προσωπική εμπειρία.Είχαμε 7 άρματα στην δική μας ομάδα και ήταν ένα τέτοιο κρυμένο σε ένα θάμνο στη βάση τους.
Χωρίς να χάσει βολή, ότι πήγαινε πάνω του έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζεται με με την πρώτη.Η κατάληξη?Μέχρι να πέσει, έφαγε 6 απο αυτούς(όλα μονόβολα!).
Βέβαια ήταν αρκετά τυχερός ώστε όλες οι βολές να βρούν το στόχο.

_________________

"Αυτό το παιχνίδι έχει πολλά Bugs..."
"Βαρέθηκα τα chatbans..."
avatar
Astronautis

Αριθμός μηνυμάτων : 433

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Howitzer Motor Carriage T82.O ορισμός του Glass canon.

Δημοσίευση από Λονγκ Μήτσος Την / Το Παρ Μάης 04, 2012 7:28 am

Καλώς σας βρήκα Wink

Το εν λόγω κομματάκι είναι από τα αγαπημένα μου.Είναι ένας μικρός μάγος του derping. Laughing
Όταν είσαι με αντιπάλους ΙΙ/ΙΙΙ επιπέδου απλά είναι σφαγή(αν νιώθουν έστω και λίγο οι σύμμαχοι βέβαια).

Λονγκ Μήτσος

Αριθμός μηνυμάτων : 86

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης